alicestahlberg

Kategori: familia

i love you


Detta fina ögonblick lyckades Merri fånga på balen förra året. <3 
Blir tårögd av denna bild. Så mycket kärlek och känslor. Det var verkligen den bästa tiden i livet.
Tänk om en bara förstod det just då. Mamma, du och jag.

Madre


Den största stjärnan på denna jord. Så vacker och klok. Tack för att du är världens bästa mamma. I love you. 

Livet.


Bild tagen för trettio minuter sedan. Min mamma och Valle. Älskar dom. 

Mamma


Mamma. Älskade, fina mamma. 
Du är den starkaste jag vet, och min absolut största förebild i livet. Min 
bästa vän, min livscoach, min axel som jag gråter på, min trygghet och det jag kallar hem. 

Jag älskar dig. Alla förtjänar en mamma som du. 
Jag är så otroligt lyckligt lottad. 

Norrlandsflicka

Det här är mina föräldrar. Mina omtänksamma, älskade föräldrar. 

Vi har en väldigt fin relation, hela familjen. Vi står varandra otroligt
nära och är som varandras bästa vänner. Det är en gåva att få ha så fin kontakt med alla sina syskon & sina föräldrar.
Alla har verkligen inte den turen, så jag är så himla, himla lyckligt lottad. 

 

Min pappa har alltid hållit på med musik och har så otroligt mycket fina låtar. Alla hans låtar betyder 
familj, kärlek och nostalgi för mig. En låt han skrev till mamma för många, många år sedan
och som är en av mina favoritlåtar är Norrlandsflicka. 

 Jag låg och tittade på himlen, den skrek till mig blå. 
Jag kisade mot solen, den blev till tusen stjärnor
när du smög dig fram på tå.
Du smög dig upp bakom mig. Jag kände fast jag inte såg dig
Du är så ogreppbar min vän, som en öppen bok med
några sidor som du spar.

du min lilla, du min lilla, du min lilla, du min lilla Norrlandsflicka. 

 

Älskade mamma och pappa. Er kärlek är gränslös och det är så fint att få ta del av er kärlek varje dag. 
Jag vet att ni överlever allt, tillsammans. Ni är mina förebilder i livet. Fina, fina ni. 

Valle.

Den här lilla varelsen betyder (nästan) hela världen för mig. Han är den enda som aldrig kommer svika, och alltid kommer stå vid min sida.
Jag älskar dig lille tussen, och fy sjutton vad mycket kärlek du ger mig. Tänk om jag bara kunde förklara det för dig.

Någon jag saknar.


Jag saknar min allra bästa vän. Jag saknar att få krama henne, ligga i soffan och prata om sådant som bara vi förstår varandra i och bara få vara med henne. 
Den femtonde december är hon på svensk mark igen och jag längtar så jag spricker. Hon är allt. Och jag är så otroligt glad för att jag har en så klok, fin och omtänksam syster. 
Ni skulle bara veta. 

Always and forever.

Den här människan låg jag i samma mage med. Vi ställde oss upp för första gången samma dag, vi lärde oss att gå samma dag.
 Vi sa våra första ord samma dag. Han har jag delat allt med. Han var min allra första enda bästa vän. 
Vi började dagis tillsammans, gick hand i hand till skolan första gången och lärde oss av varandra. 
Han är min bästa vän och han ligger mig så nära om hjärtat, min fina tvillingbror. Nu är det två timmar emellan oss. 
Jag börjar vänja mig, och med tiden blir det mer och mer till en vana. 
Men du Elmer, kommer alltid vara min själsfrände. Och inte en sån där klyschig en, utan min riktiga själsfrände i livet. 
Always and forever. 

Feelings

Jag sitter i bilen bredvid min tvillingbror. Klockan har precis passerat nio och vi är på väg till Linköping, staden han flyttar till om elva dagar. Mitt hjärta dunkar hårt och kvällen innan hade mamma suttit med tårar i ögonen men fort torkat bort dom. 

Mitt sista syskon flyttar ut snart och inte var jag förberedd på att det skulle vara jobbigare än någonsin. Jag har inte gråtit när mina äldre syskon flyttat ut, mest för att de alltid varit äldre och man alltid känt sig ganska förberedd på det. Men det är något med att min tvillingbror flyttar ut. Jag vet inte om det är något övernaturligt band vi har till varandra som gör att jag känner så mycket eller om det handlar om att verkligheten hinner ikapp och förklarar för mig att vi blir vuxna nu. Jag vet inte. Men det känns i hjärtat och det känns så otroligt mycket. Samtidigt som jag är så himla, himla glad för min brors skull så känns det också så sorgligt. Han ska flytta, ta hand om sig själv, börja ta ansvar och starta ett nytt liv två timmar härifrån. Jag är stolt över honom, men jag kan inte låta bli att fälla några tårar när jag tänker på det. 

Åren går fort, om inte för fort. Jag kommer sakna smällarna i dörren från Elmers rum när jag hysterisjunger i vardagsrummet, hans frustrerande skrik i sitt headset, alla gånger han fått agera fotograf, alla resor vi gjort tillsammans när det bara varit han och jag kvar, våra middagar som bestått av kyckling och ris när mamma och pappa varit borta, våra bilturer till Ica maxi ihop och bara att veta att han bor en trappa upp och tar cykeln och möter mig så fort jag är rädd påväg hem på natten. Elmer, du är bäst och fantastisk. Jag är så stolt över dig och jag kommer sakna dig ofattbart mycket. Min fina, fina tvilling. <3

 

Till min storebror

Klockan är halv åtta en lördagskväll och min storebror ringer och börjar samtalet med ett ''Hej..... hur mår du?'' efter att ha sett att min dag inte varit så bra. Så fort jag hör hans röst börjar jag darra på rösten och tårarna börjar rinna som en flod ner för mina kinder och sträcker sig precis till hakans slut för att därefter lämna mig sårbar och naken.

Jag har gråtit oavbrutet sen vi la på luren för att jag älskar och saknar honom så mycket. Det är något med min storebror- och som gör att jag bara känner att jag måste få ut det i text - som ingen annan människa någonsin kommer kunna ersätta. Han om någon har sett mig i mina allra värsta stunder vilket gör att jag vågar göra bort mig, utvecklas och lära mig saker när jag är runt omkring honom. Povel får mig att känna mig värdig och viktig, han säger till mig när det är dags att låta saker och ting gå och när jag bör göra saker för min egen skull och för min egen lycka. 

Jag beundrar honom otroligt mycket och ju äldre vi blir desto mer växer han i mina ögon och blir en större och större förebild. Vår relation har vuxit ju äldre vi blivit då likheterna mellan hur vi resonerar, tänker och ser på saker går varandra närmre och närmre. Vi har inte alltid varit så nära som vi är nu. På sättet han hanterar stressiga situationer och tänker att ''det får gå som det går'' eller hur han ständigt visar att han bryr sig om människor genom att faktiskt visa det får mig att längta efter att en dag också kunna bli lika bra och fin som han. 

Tänk er att han sitter på en studentfest, går ifrån och ringer mig för att fråga hur jag mår och lyssnar på mina gråthysterier minut efter minut och ändå sitter där och har något vettigt att säga. Att inte ens behöva förklara utan att han förstår innantill gör mig så otroligt rörd. 
Samtalet avslutades med en mening som fick mig att längta efter honom outhärdligt mycket. 
''Du är den absolut finaste tjejen på jorden och du är starkast i världen. Jag älskar dig, det vet du. ''

Ikväll gråter mitt lillasysterhjärta extra mycket

storebror

En jätteviktig människa i mitt liv, älskar honom. Min fina storebror. 

När du inte orkar, orkar jag för dig.


Jag har säkert presenterat denna dam för er många, många gånger tidigare men jag kan verkligen hylla henne alla dagar, timmar och minuter i veckan. Hon till höger om mig på bilden har lärt mig vad livet innebär och fått mig att förstå så mycket olika saker. Jag vet inte hur jag på något sätt skulle klara mig utan henne. Det är fint att ha en storasyster som både är ens vägledning i livet och ens bästa vän som orkar lyssna på töntiga och onödiga saker som ingen någonsin kommer bry sig om om hundra år. När jag har känt mig värdelös så har hon alltid varit den som dragit i mig och fått mig att förstå att jag duger och är bra precis som jag är. Jag älskar henne oerhört mycket för det. Min fina syster. Hoppas ni alla har en människa i erat liv som liknar denna kärlek jag känner till henne. Den är oändlig och jag kommer kämpa hela livet för att ge henne den lycka hon har gett mig. <3